Προϊόντα

L-CARNITINE LIQUID (ΥΓΡΗ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ ΣΕ ΦΙΑΛΙΔΙΑ) 10 x 25ml (VOG1040)

ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΥΓΡΗΣ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗΣ ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΟ ΣΤΕΒΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 10 ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΤΩΝ 250ml Κάθε φιαλίδιο αποδίδει 2000mg L-Καρνιτίνης

 • ΥΓΡΗ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ - ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
 • ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ - ΜΟΝΟ ΣΤΕΒΙΑ
 • ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ
 • ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ


ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ:

 • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
 • ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ
 • ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΙΠΩΝ
 • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η L-καρνιτίνη είναι σημαντική για την παροχή ενέργειας στους μυς. Μεταφέρει τα λιπαρά οξέα στα μιτοχόνδρια των μυϊκών κυττάρων όπου με την διαδικασία της οξείδωσης παράγονται και αποθηκεύονται ως μόρια ATP, μόρια που αποτελούν την πρωταρχική πηγή ενέργειας. Η κύρια αποστολή της καρνιτίνης είναι η μεταφορά των λιπαρών οξέων στα μιτοχόνδρια του κυττάρου για την παραγωγή ενέργειας. Μέσα στο πλάσμα του αίματος η καρνιτίνη ενώνεται με τα λιπαρά οξέα και τα συνοδεύει στα μιτοχόνδρια. Στα μιτοχόνδρια η καρνιτίνη ελευθερώνει τα λιπαρά οξέα ώστε με την επίδραση των μιτοχονδριακών ενζύμων να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας σχηματίζοντας ΑΤΡ. Αν τα λιπαρά οξέα δεν μπορέσουν να καούν αρκετά γρήγορα, η καρνιτίνη δρα επιστρέφοντας τα λιπαρά οξέα στο πλάσμα του αίματος.

ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΗ ΛΙΠΟΥΣ
Η καρνιτίνη μπορεί να βοηθήσει στη μεγαλύτερη καύση λίπους, εφόσον ακολουθείται η κατάλληλη διατροφή και ειδική προπόνηση. Στα πλαίσια ενός αυστηρού υποθερμιδικού διαιτολογικού προγράμματος κι ενός προγράμματος πολύωρης άσκησης, η λήψη συμπληρωματικής καρνιτίνης μπορεί να βοηθήσει στη μεγαλύτερη μείωση λίπους και στην προστασία του μυϊκού ιστού. Όμως η καρνιτίνη δεν αυξάνει σημαντικά τη μείωση βάρους – απλά μπορεί να προσφέρει μία επιπλέον βοήθεια.

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ
Η θεραπευτική χρησιμοποίηση των συμπληρωμάτων καρνιτίνης, αποδείχτηκε ότι είναι αποφασιστικής σημασίας σε προβλήματα καρδιακής φύσης. Η καρνιτίνη συγκεντρώνεται κυρίως στους σκελετικούς μύες και στο μυοκάρδιο. Το μυοκάρδιο χρησιμοποιεί για την άντληση ενέργειας κυρίως λιπαρά οξέα και επομένως η καρνιτίνη παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της καρδιάς αφού η οξείδωση των λιπαρών οξέων προϋποθέτει την ύπαρξη επαρκούς ποσότητας καρνιτίνης. Πειραματικές μελέτες, κυρίως σε ζώα, έδειξαν ότι τα επίπεδα καρνιτίνης στο μυοκάρδιο είναι σημαντικά χαμηλά σε περιπτώσεις φυσικης ή σωματικής κακουχίας (sterss), οξείας ισχαιμίας και διφθεριτικής μυοκαρδίτιδας. Σε ανθρώπους η καρνιτίνη αποδείχτηκε αποτελεσματική σε οξεία και χρόνια ανεπάρκεια των στεφανιαίων αρτηριών (στηθάγχη, σκλήρυνση μυοκαρδίου), σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας και σε καρδιακές αρρυθμίες. Σε χρόνια ισχαιμία και στηθάγχη η καρνιτίνη αυξάνει τη καρδιακή συσταλτικότητα και την ανεκτικότητα στην προσπάθεια χωρίς να αυξάνεται η κατανάλωση οξυγόνου από το μυοκάρδιο. Παράλληλα η χορήγηση καρνιτίνης βοηθά στην μείωση των τριγλυκεριδίων.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΝΙΤΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 • Επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου, την εξέλιξη της άνοιας καθώς και την εξέλιξη στην νόσο του Αλτσχάιμερ
 • Βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες, όπως η συγκέντρωση, τη μνήμη και την ικανότητα για μάθηση

ΗΠΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 • Βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος
 • Μειώνει τα προβλήματα του λιπώδους ήπατος
 • Επιταχύνει την ανανέωση των ιστών του ήπατος


ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

 • Βελτιώνει την δραστηριότητα του σπέρματος
 • Μεγεθύνει το ποσό και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων
 • Αυξάνει τη γονιμότητα του σπέρματος

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Η χρήση καρνιτίνης της μορφής "L-" θεωρείται γενικά ασφαλής στις συνήθεις ποσότητες και με το συνήθη τρόπο χρήσης (ως 1000 mg την ημέρα, διαιρεμένο σε δύο δόσεις και λαμβανόμενη πάντα με άδειο στομάχι) γιατί η τυχόν περίσσεια ποσότητα καρνιτίνης αποβάλλεται με τα ούρα. Η καρνιτίνη δεν παρουσιάζει τοξικότητα ακόμα και σε μακροχρόνια θεραπευτική αγωγή.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΑΝΑ 100mlΑΝΑ 12,5ml
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 78 kJ
9,75kcal
18kJ
2,25kcal
ΛΙΠΑΡΑ
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
0 gr
0 gr
0 gr
0 gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ
0 gr
0 gr
0 gr
0 gr
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 0 gr 0 gr
ΠΡΩΤΕΪΝΗ 0 gr 0 gr
ΑΛΑΤΙ < 1,0 gr <0,13 gr
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β-1 4,4 mg (400)* 0,55 mg (50)*
ΜΑΓΝΗΣΙΟ 300,0mg (80)* 37,5mg (10)*
L-ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ 8000mg 1000mg
* %RDA = Συνιστώμενη Ημερησία Δόση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Νερό, L-καρνιτίνη (8%), Ανθρακικό Μαγνήσιο ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Κιτρικό Οξύ (Μέσο Όξινσης), στέβια (γλυκαντικό), σορβικό κάλιο (συντηρητικό), αραβικό κόμμι (Ε 414 σταθεροποιητής) ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Πιείτε μισό φιαλίδιο κάθε μέρα, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι. (Tο ανοικτό φιαλίδιο φυλάξτε το στο ψυγείο).

*Τα συμπληρώματα διατροφής σε καμμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν ή αναιρούν τις ιατρικές οδηγίες και θεραπευτικές αγωγές. Μην χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα διατροφής σαν υποκατάστατα μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Φυλάξτε το προϊόν μακριά από μικρά παιδιά. Αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή βρίσκεστε υπό ιατρική παρακολούθηση ενημερώστε τον ειδικό υγείας πριν από την χρήση του προϊόντος. Μην υπερβαίνετε την ημερήσια συνιστώμενη δόση.

Έχουμε προσεκτικά επιλέξει και σχεδιάσει κάθε ένα προϊόν χωριστά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, να είναι αποτελεσματικό, εγγυημένης ποιότητας και προσιτό.

Follow Us