Προϊόντα

ARONIABEERE (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥΡΑ 100%) 500ml (VOG0920)

100% βιολογικός φυσικός χυμός από μούρα αρόνια. Τα μούρα αρόνια είναι ένα φυτό που φύεται στη Βόρεια Αμερική.

Είναι τόσα τα οφέλη του για την υγεία που θεωρείται υπερτροφή. Έχει την ισχυρότερη συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικά από κάθε άλλο φρούτο, έχοντας πολύ υψηλή αξία ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – μια μέτρηση της αντιοξειδωτικής ισχύος για εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών), σχεδόν 80 μονάδες, το υψηλότερο ανάμεσα στα φρούτα. Στις ΗΠΑ, τα μούρα αρόνια εξετάστηκαν από το Τμήμα Γεωργίας τον Νοέμβριο του 2007. Μια δημόσια σύγκριση δημοσιεύθηκε, δείχνοντας ότι η αρόνια εξετάστηκε και συγκρίθηκε με άλλες 276 τροφές και ότι ταξινομήθηκε ως το νούμερο 1 αντιοξειδωτικό!

Στοιχεία για την αντιοξειδωτική υπεροχή των μούρων αρόνια μπορείτε να βρείτε σε αυτό το λινκ: http://www.superberries.com/science

Τα μούρα αρόνια περιέχουν ανθοκυανίνες που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Λόγω της καροτίνης, της λουτεΐνης και της ζεαξανθίνης που περιέχουν προστατεύουν τα μάτια.

Είναι 5 με 10 φορές αποτελεσματικότερα από τα cranberries στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων, επειδή περιέχουν περισσότερο κουινικό οξύ (quinic acid). Πρόσθετες εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι η αρόνια είναι αποτελεσματική στη μείωση της ανάπτυξης μικροοργανισμών για πολλά βακτήρια, συμπεριλαμβανομένου του Escherichia coli, αποδεικνύοντας έτσι ότι τα μούρα αρόνια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία των ουρολοιμώξεων και στη διατήρηση της καλής υγείας του ουροποιητικού συστήματος.

de biosiegelDE OKO 070 EU.

Τα μούρα αρόνια βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία ισχυρότερα και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι ελεύθερες ρίζες είναι η πραγματική αιτία διαφόρων νόσων και η αρόνια μπορεί να αποτρέψει το σχηματισμό αυτών των ριζών εμποδίζοντας έτσι ασθένειες όπως ο διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις. Τα μούρα αρόνια περιέχουν μεγάλη ποσότητα φαινολών που απολυμαίνουν το αίμα και το σώμα, προάγουν την επούλωση των πληγών, απομακρύνουν τις τοξικές ουσίες από το σώμα, μειώνουν τη φλεγμονή, βελτιώνει την ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων και αποτρέπουν την απόφραξή τους. Πολλές μελέτες έχουν γίνει για τα μούρα αρόνια, ιδιαίτερα στη Βουλγαρία και την Ανατολική Ευρώπη. Μια μελέτη του 2002 βασισμένη σε μοντέλα ζώων (Kowalczyk κ.ά.), που διεξήχθη στο Τμήμα Φαρμακολογίας της Στρατιωτικής Ιατρικής Ακαδημίας, Lodz, στην Πολωνία, εξέτασαν τις ανθοκυανίνες από το μούρο αρόνια. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανθοκυανίνες των μούρων αρόνια είναι χρήσιμες για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο.

Aroniabeere

Η αρόνια βοηθά σημαντικά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα. Τα σκούρα χρωματισμένα μούρα είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τους σπασμούς στα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο χυμός αρόνια συνιστάται ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα με το κυκλοφορικό σύστημα και την αρτηριακή πίεση. Σε μια διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη του 2007 (Naruszervicz Μ κ.ά.), που διενεργήθηκε από το Τμήμα Φαρμακογνωσίας και Μοριακής Βάση της Φυτοθεραπείας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας και στο Κέντρο Έρευνας για την Αθηροσκλήρωση, στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Pomerainian του Szczecin, στην Πολωνία δόθηκαν σε ασθενείς, οι οποίοι είχαν υποστεί έμφραγμα μυοκαρδίου και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με στατίνες, ένα πλούσιο εκχύλισμα από μούρα αρόνια. Οι δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου ήταν σημαντικά μειωμένοι στους ασθενείς που έλαβαν αρόνια και είδαν μια μείωση της αρτηριακής πίεσης και των οξειδωμένων επιπέδων της LDL (της λεγόμενης κακής χοληστερόλης) (Naruszewicz M, Laniewska I, Millo B, Dłuzniewski M., Combination therapy of statin with flavonoids rich extract from chokeberry fruits enhanced reduction in cardiovascular risk markers in patients after myocardial infraction (MI), Atherosclerosis. 2007 Oct;194(2):e179-84).

Υπήρξαν μια σειρά από μελέτες που αναλύουν το πώς τα μούρα αρόνια επηρεάζουν τους ανθρώπους με διαβήτη. Μία από αυτές κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση των μούρων δεν θα αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μπορεί ακόμη και να τα μειώσει. Η αρόνια μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για τους ανθρώπους που θέλουν να προλάβουν τον διαβήτη και μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν το διαβήτη. Μια άλλη μελέτη (Simeonov SB, Botushanov NP, Karahanian EB, Pavlova MB, Husianitis HK, Troev DM. Effects of Aronia melanocarpa juice as part of the dietary regimen in patients with diabetes mellitus, Folia Med (Plovdiv). 2002;44(3):20-3) που διεξήχθη στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης, Βουλγαρία, διαπίστωσε ότι ο χυμός αρόνια χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη (τεχνητά γλυκαντικά) ήταν «ένα πολύτιμο συμπλήρωμα» για τη θεραπεία ασθενών με διαβήτη. Μια μελέτη σε πρότυπο ζώων του 2007, που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προκλινικής Φαρμακολογίας και Βιοχημείας του Ιατρικό Πανεπιστήμιο, Βάρνα, Βουλγαρίας διεξήχθη στις διαβητικούς αρουραίους. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι η χρήση του χυμού μούρων αρόνια θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στην πρόληψη και τον έλεγχο του διαβήτη και των επιπλοκών του διαβήτη (Valcheva-Kuzmanova, S., Kuzmanov, K., Tancheva, S., Belcheva, A., Hypoglycemic effects of Aronia melanocarpa fruit juice in streptozotocin-induced diabetic rats, Methods Find Exp Clin Pharmacol 2007, 29(2): 101).

Τα μούρα αρόνια έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του στομάχου, συμπεριλαμβανομένων γαστρικών ελκών και της διάρροιας. Η θεωρία αυτή έχει αναλυθεί από μια μελέτη σε ζώα το 2004, η οποία έδειξε ότι οι αντιοξειδωτικές επιδράσεις των μούρων αρόνια είχαν μια γαστρο προστατευτική επίδραση κατά τη θεραπεία της οξείας γαστρικής αιμορραγικής βλάβης σε αρουραίους. Αυτή η μελέτη προτείνει στους επιστήμονες ότι τα μούρα αρόνια μπορούν να είναι μια φυσικό αποτελεσματική θεραπεία για στομαχικά προβλήματα σε ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένων των ελκών).

Τα μούρα αρόνια έχουν αντικαρκινική δράση. Η επίδραση των μαύρου χρώματος μούρων για τον καρκίνο είναι αποτελεσματική ειδικά για εκείνους που πάσχουν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Μια μελέτη που διεξήχθη το 2003 έδειξε ότι το μούρο παρείχε μια φυσική άμυνα για την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου. Το άρθρο, «α σκοτεινότερα φρούτα μπορούν να πολεμήσουν τον καρκίνο», ασχολείται με τα ευρήματα των ερευνητών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, οι οποίοι διαπίστωσεαν ότι τα πιο σκούρα φρούτα και τα μούρα θα μπορούσαν να καταπολεμήσει τον καρκίνο. Το μούρο αρόνια αναφέρεται στο άρθρο, «ανθοκυανίνες χρωστικές που λαμβάνονται από τα μαύρα καρότα και τα ραπανάκια επιβράδυναν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων50 και 80%. Άλλες ενώσεις από τα μούρα αρόνια για παράδειγμα σκότωσαν έως το ένα πέμπτο των υπαρχόντων κυττάρων, χωρίς να επηρεάζουν τα υγιή». (http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/6954696.stm).

Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει μούρα αρόνια τακτικά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα κρυολογήματα και η γρίπη δεν θα σας απασχολήσουν σύντομα! Καταπολεμά τα βακτήρια και τους ιούς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια βουλγαρική μελέτη (Study of the natural Aronia Melanocarpa juice for anti-viral activity, Borissova et al, 1994) έδειξε ότι ο χυμός αρόνια, λόγω των ανθοκυανινών που περιέχει, είχε μια αντιφλεγμονώδη αξία, όταν η φλεγμονή προκλήθηκε από την ισταμίνη και σεροτονίνη.


Τα μούρα αρόνια βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους. Εκτός από αυτό, μπορούν να αποτρέψουν το σώμα να αποθηκεύσει λίπος γύρω από την κοιλιά, ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι συνεχώς αντιμετωπίζουν. Ένα πρόσθετο όφελος είναι ότι μπορούν να βελτιώσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και των λιπιδίων σας. Αυτό το μεγάλο όφελος για την υγεία αναλύεται από επιστήμονες του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει μια μελέτη που αποδεικνύει τα καλά αποτελέσματα των μούρων αρόνα στον έλεγχο των επιπέδων του βάρους και της χοληστερόλης. (http://www.emaxhealth.com/1275/chokeberries-may-help-weight-loss-inflammation).

Συστατικά: 100% βιολογικός φυσικός χυμός μούρων Αρόνια (aronia melanocarpa).
Δοσολογία: 75ml καθημερινά. Ανακινείστε πριν το άνοιγμα. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός 14 ημερών.


Οι χυμοί μας είναι φυσικοί. Αλλαγές ανάλογα με την εποχή μπορεί να παρουσιαστούν στην όψη, το χρώμα και τη γεύση του προϊόντος κάτι το οποίο δεν υποβαθμίζει την ποιότητα του.

Έχουμε προσεκτικά επιλέξει και σχεδιάσει κάθε ένα προϊόν χωριστά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, να είναι αποτελεσματικό, εγγυημένης ποιότητας και προσιτό.

Follow Us