Προϊόντα

NAEHRHEFEFLOCKEN BIO (ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΓΙΑ ΣΕ ΝΙΦΑΔΕΣ) 125g (VOG4645)

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΜΕΛΑΣΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ

* ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ
* ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
* 100% ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
* 100% ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ
* ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & FREE SALE CERTIFICATE

DE OKO 070 EUNo Gluten LogoNo Allergy Logo

Οι μαγιές είναι μονοκύτταροι οργανισμοί που μετατρέπουν την τροφή τους, μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται ζύμωση, σε αλκοόλη και διοξείδιο του άνθρακα. Ενώ οι ποικιλίες της μαγιάς αφθονούν, πολύ λίγα είδη παρέχουν σημαντικά οφέλη για τον άνθρωπο.

Σε γενικές γραμμές, η μαγιά από μελάσα είναι μια εξαιρετική πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης συγκρίσιμη με την αξία της πρωτεΐνης σόγιας. Περίπου 40 % του βάρους της ξηρής μαγιάς, αποτελείται από πρωτεΐνη που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπλέον, όπως η σόγια, η μαγιά μπύρας είναι πλούσια σε λυσίνη, γεγονός που καθιστά τα δύο από αυτά τα τρόφιμα εξαιρετικά συμπληρώματα για τα δημητριακά, των οποίων οι πρωτεΐνες είναι γενικά χαμηλές σε λυσίνη. Μια κουταλιά της σούπας μαγιά διατροφικά μπορεί να σας δώσει 8 γραμμάρια πρωτεΐνης σε μόλις 58 θερμίδες.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται, εκτός από την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη της, η μαγιά μπορεί επίσης να είναι μια καλή έως εξαιρετική πηγή μιας σειράς σημαντικών ιχνοστοιχείων, όπως χρώμιο, σελήνιο, χαλκό, σιδήρου, ψευδάργυρο, κάλιο, και μαγνήσιο. Για παράδειγμα, ενώ η μαγιά μπορεί να περιέχει 1 ή 2 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) σελήνιο, το «υψηλό σελήνιο» της εμπορικής μαγιάς μπορεί να περιέχει 2.000 ppm σελήνιο, το 75 % του οποίου είναι οργανικά δεσμευμένο. Η διατροφική μαγιά παρέχει συνήθως τουλάχιστον 32 mcg σεληνίου σε μια κουταλιά της σούπας, 57,5 % της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης, μαζί με περίπου 95 mcg χρωμίου.

Επιπλέον, η μαγιά είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους, επειδή, όταν αναπτύσσεται σε παρουσία της βιταμίνης Β12, αυτή η διατροφική μαγιά παρέχει εξαιρετικές ποσότητες όλων των βιταμινών Β. Μια κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά μπορεί να παρέχει περισσότερο από το 100 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Β12 και του παντοθενικού οξέως, περισσότερο από το 80 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της θειαμίνης και της ριβοφλαβίνης, το 50 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της νιασίνης, περισσότερο από το 40 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της βιταμίνης Β6, και 30 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης φολικού οξέως – όλα αυτά σε λιγότερο από 60 θερμίδες! Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους αυστηρά χορτοφάγους, οι οποίοι δεν τρώνε κρέας, ψάρι, πουλερικά, αυγά ή γαλακτοκομικά προϊόντα, που είναι οι μοναδικές άλλες πηγές βιταμίνης Β12.

Η διατροφική μαγιά έχει φανεί ότι διατηρεί τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης χαμηλά, χαμηλώνει τα τριγλυκερίδια, αυξάνει τα επίπεδα της HDL και μειώνει τα επίπεδα της LDL. Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Προστατεύει από τον καρκίνο του ήπατος και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό της ακμής. Λειτουργώντας ως μια εξαιρετική πηγή όλων των βιταμινών Β, η μαγιά κρατά την ομοκυστεΐνη σε χαμηλά επίπεδα. Πολλές έρευνες έχουν δείξει μια πολύ ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των αυξημένων επιπέδων της ομοκυστεΐνης στο αίμα – ένα αμινοξύ που είναι ένα ενδιάμεσο προϊόν που δημιουργείται κατά τη διάρκεια μιας ουσιώδους κυτταρικής διαδικασίας που ονομάζεται μεθυλίωση – και της καρδιαγγειακής νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Η μαγιά χαμηλώνει επίσης τα τριγλυκερίδια και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της HDL (της εκλαϊκευμένα ονομαζόμενης καλής χοληστερόλης), μειώνοντας παράλληλα την LDL (κακής χοληστερόλη. Σε μια μελέτη, σε μια ομάδα από 11 άνδρες με φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης και σε 16 άνδρες με αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης, δόθηκαν 20 γραμμάρια ημερησίως μαγιά υψηλού χρωμίου. Μετά από οκτώ εβδομάδες, όχι μόνο αυξήθηκε η HDL και στις δύο ομάδες 5 έως 6 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο, αλλά στο 84 % των ανδρών βελτιώθηκε σημαντικά η αναλογία ολικής χοληστερόλης/HDL.

Όταν σε μία δεύτερη ομάδα με 19 άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης δόθηκαν 10 γραμμάρια ημερησίως μαγιά υψηλού χρωμίου για οκτώ εβδομάδες, τα συνολικά επίπεδα χοληστερόλης μειώθηκαν επίσης σημαντικά, αλλά σε ένα μικρότερο ποσό από ό, τι στην πρώτη ομάδα των ατόμων, οι οποίοι είχαν λάβει 20 γραμμάρια ανά ημέρα. Στη δεύτερη ομάδα, τα επίπεδα της HDL αυξήθηκαν κατά 4 χιλιοστογραμμάρια ανά δεκατόλιτρο, ενώ η αναλογία της ολικής χοληστερόλης προς HDL μειώθηκε σημαντικά στο 79 % αυτών των ατόμων.

Πρόσφατες μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες δείχνουν ότι η ικανότητα της μαγιάς να μειώνει τη χοληστερόλη, δεν οφείλεται απλώς στο χρώμιο αλλά στο γεγονός ότι στη μαγιά υπάρχει επίσης νιασίνη. Σε μία μελέτη, η ικανότητα των κυττάρων του ήπατος αρουραίων για την παραγωγή χοληστερόλης αναστέλλεται εάν οι αρουραίοι τραφούν με υψηλό χρώμιο ή μαγιά χαμηλού χρωμίου. Όταν οι ερευνητές απομόνωναν την ουσία που ήταν υπεύθυνη για την αναστολή της σύνθεσης χοληστερόλης (η οποία, όπως οι στατίνες, βρίσκεται στο βήμα όπου το ακετυλο-συνένζυμο A μετατρέπεται σε μεβαλεονάτη), βρέθηκε το ριβοζίδιο της νικοτιναμίδης, ένα βιολογικά ενεργό παράγωγο της νιασίνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της πέψης της μαγιάς.

Ομοίως, το χρώμιο στη μαγιά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, διότι είναι παρόν σε οργανική μορφή που συνδυάζεται με το νικοτινικό οξύ (νιασίνη) και βιολογικά δραστικά πεπτίδια για να παράγουν τον παράγοντα ανοχής στη γλυκόζη (GTF). Ως μέρος του GTF, το χρώμιο βοηθά την ινσουλίνη να δεσμεύεται στους κατάλληλους υποδοχείς του στην κυτταρική μεμβράνη, βελτιώνοντας έτσι την μεταφορά του σακχάρου του αίματος σε όλες τις μεμβράνες και στα κύτταρα, όπου μπορεί να καεί για ενέργεια.

Εκτός από τα άτομα με διαβήτη, πολλοί ηλικιωμένοι έχουν μικρότερη περιεκτικότητα χρωμίου στους ιστούς, μειωμένη ικανότητα να απορροφούν το χρώμιο (το οποίο μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να οφείλεται σε μη ιδανικά διαιτητικά επίπεδα νιασίνης), ή μια υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης εξασθενημένης ανεκτικότητας στη γλυκόζη.

Σε μια μελέτη, είκοσι τέσσερις άνδρες με μέσο όρο ηλικίας τα 78, οκτώ από τους οποίους ήταν ήπια μη ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, στη μία εκ των οποίων είχαν δοθεί 9 γραμμάρια μαγιάς πλούσιας σε χρώμιο, ενώ η ομάδα ελέγχου που έλαβε μαγιά χαμηλή σε χρώμιο. Όχι μόνο μειώθηκε η ανεκτικότητα στη γλυκόζη και μειώθηκε η παραγωγή ινσουλίνης σημαντικά σε άνδρες που τους έχει δοθεί εμπλουτισμένη μαγιά χρωμίου, αλλά μειώθηκαν και τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων σημαντικά σε αυτή την ομάδα. Οι άνδρες των οποίων τα επίπεδα χοληστερόλης ήταν υψηλότερα (μεγαλύτερα από 300 mg ανά δεκάλιτρο) παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση. Στην ομάδα ελέγχου δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές στην ανεκτικότητα της γλυκόζης, στην παραγωγή ινσουλίνης και στη χοληστερόλη και στα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

H μαγιά μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική πηγή σεληνίου. Επιπλέον, το σελήνιο στη μαγιά είναι σχεδόν όλο με τη μορφή σεληνομεθειονίνης, μια οργανική μορφή με την οποία το σελήνιο συμπλέκεται με ένα μόριο του αμινοξέος μεθειονίνη και οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι είναι περισσότερο βιοδιαθέσιμο από μη οργανικές μορφές αυτού του ιχνοστοιχείου. Το σελήνιο είναι ένα απαραίτητο συστατικό του ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία του ήπατος από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Επιπλέον, αυτό το ένζυμο που ενεργοποιείται από το σελήνιο, προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από οξειδωτικές βλάβες που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση των κυττάρων σε όλο το σώμα.

Σε μια μελέτη που διεξήχθη στην Κίνα, η μαγιά υψηλού σεληνίου παρέχει σημαντική προστασία έναντι του πρωτογενούς καρκίνου του ήπατος. Σε αυτή τη μελέτη, 4.075 άτομα (226 με πολύ υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του ήπατος, συν 3.849 από στενούς συγγενείς τους) χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, στη μία από τις οποίες είχε δοθεί κοινή μαγιά, ενώ η δεύτερη έλαβε μαγιά εμπλουτισμένη με σελήνιο. Μετά από δύο χρόνια, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του ήπατος στην ομάδα που είχε ήδη λάβει μαγιά εμπλουτισμένη με σελήνιο, ήταν χαμηλότερη από το μισό της συχνότητας εμφάνισης καρκίνου του ήπατος στην ομάδα που λάμβανε την κοινή μαγιά. Ακόμη πιο σημαντικό, μετά από τέσσερα χρόνια, στην ομάδα που λάμβανε μαγιά εμπλουτισμένη με σελήνιο, κανένα από τα άτομα που αρχικά θεωρείται ότι διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο δεν είχαν αναπτύξει καρκίνο του ήπατος, ενώ ένας σημαντικός αριθμός των ατόμων που διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο και που έπαιρναν κοινή μαγιά, εμφάνισε καρκίνο.

Η μαγιά έχει επίσης φανεί ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή. Σε μια διπλή-τυφλή μελέτη, σε 130 ασθενείς με διάφορες μορφές ακμής διδόταν είτε μαγιά μπύρας ή εικονικό φάρμακο (placebo) για μια περίοδο πέντε μηνών. Σε περισσότερους από 80 % των ασθενών που τους δόθηκε μαγιά, η ακμή είχε πλήρως θεραπευτεί ή βελτιωθεί σημαντικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο ήταν μόνο το 26 %.

 

Συμβουλές για την προετοιμασία
Αν δεν έχετε συνηθίσει, μια μεγάλη μερίδα μαγιάς μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή ναυτία. Για να συνηθίσει το σύστημά σας σε αυτό το ευεργετικό συμπλήρωμα διατροφής, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα – περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού – και μπορείτε να λαμβάνετε διπλάσια ποσότητα κάθε μέρα, μέχρι να φτάσετε στην τυπική δόση των 1 έως 3 κουταλιές της σούπας ανά ημέρα.

Διατροφικός πίνακας* Ανά 100g
Ενέργεια

1414 kJ

338 kcal

Λιπαρά

εκ των οποίον κορεσμένα

4 g

0,8 g

Υδατάνθρακας

εκ των οποίων σάκχαρα

40 g

1 g

Πρωτεΐνη 26 g
Νάτριο 1 g
* με φυσικές διακυμάσνεις

Συστατικά: Βιολογική μαγιά από μελάσα, βιολογικό αλεύρι ρυζιού, θαλασσινό αλάτι
Δοσολογία: Μια έως τρεις κουταλιές της σούπας ημερησίως. Iδανικό καρύκευμα για κρύα και ζεστά πιάτα. Αποθηκεύστε τη μαγιά μπύρας που είναι σε σκόνη ή νιφάδες σε ένα αεροστεγές αδιαφανές δοχείο σε ένα δροσερό, σκοτεινό και ξηρό ντουλάπι, όπου μπορεί να κρατήσει για έξι έως οκτώ μήνες, ή στο ψυγείο, όπου θα κρατήσει για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Έχουμε προσεκτικά επιλέξει και σχεδιάσει κάθε ένα προϊόν χωριστά για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, να είναι αποτελεσματικό, εγγυημένης ποιότητας και προσιτό.

Follow Us